Ontdek de Viognier

Viognier wijn bij drinkz in hand met glaswerk

Viognier wijn is een witte wijn variëteit die wordt geteeld in vele regio's over de hele wereld, waaronder Frankrijk, Australië en Californië. Deze wijn staat bekend om zijn rijke en aromatische smaakprofiel, waardoor het een populaire keuze is onder wijnliefhebbers.

De naam "Viognier" is afgeleid van het Franse woord "Viognier", de naam van een klein dorpje in de Rhône-vallei in Frankrijk. In dit gebied werd Viognier-wijn voor het eerst geproduceerd en het blijft een van de belangrijkste gebieden waar deze wijn tegenwoordig wordt verbouwd.

Viognier wordt gemaakt van de Viognierdruif, een witte druivensoort die bekend staat om zijn hoge gehalte aan aromastoffen. Deze verbindingen geven de Viognier wijn zijn kenmerkende geur en smaakprofiel. Enkele van de meest voorkomende aroma's en smaken van viognierwijn zijn abrikoos, perzik, peer en bloemen.

Qua smaak staat de viognier bekend om zijn soepele en rijke smaakprofiel. Hij heeft meestal een volle smaak en een gemiddeld tot hoog alcoholpercentage, waardoor hij een goede keuze is voor wie van een krachtige en smaakvolle wijn houdt. Deze wijn heeft ook relatief weinig zuren, waardoor hij een zachter en ronder smaakprofiel heeft dan andere witte wijnen.

Viognier wijn wordt meestal gedronken als op zichzelf staande wijn of als aperitief. Het is ook een goede keuze om te combineren met voedsel met sterke smaken, zoals pittige gerechten of rijke sauzen. Enkele van de meest voorkomende gerechten om te combineren met Viognier wijn zijn gegrilde zeevruchten, pittige Thaise gerechten, en romige pasta gerechten.

Bij het kiezen van een Viognier wijn is het belangrijk om te kijken naar de regio waar deze is verbouwd en geproduceerd. Verschillende regio's produceren Viognier-wijnen met unieke smaakprofielen, dus het is een goed idee om verschillende Viognier-wijnen uit verschillende regio's te proberen om uw favoriet te vinden. Daarnaast is het belangrijk om het oogstjaar van de wijn in overweging te nemen, omdat oudere oogstjaren andere smaakprofielen kunnen hebben dan jongere oogstjaren.

Over het geheel genomen is Viognier wijn een heerlijke en aromatische witte wijnsoort die voor elke wijnliefhebber het ontdekken waard is. Met zijn rijke en zachte smaakprofiel is het een goede keuze voor wie op zoek is naar een gedurfde en smaakvolle wijn.

0 reacties

laat een reactie achter