Negroni

Negroni

De Negroni-cocktail is een klassieke Italiaanse drank die al meer dan een eeuw bestaat. Het is een eenvoudige, maar elegante cocktail die wordt gemaakt met drie ingrediënten: gin, zoete vermout en Campari. Deze ingrediënten worden in gelijke delen gecombineerd om een balans van smaken te creëren die zowel bitter als zoet is.

@drinkz.nl ♬ original sound - evie

 

De oorsprong van de Negroni gaat terug tot begin 1900, toen een man genaamd graaf Camillo Negroni een barman in Florence, Italië vroeg om gin toe te voegen aan zijn favoriete cocktail, de Americano. De barman voldeed en de Negroni was geboren.

Om een Negroni te maken heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 35ml Campari
  • 35ml Gin
  • 35ml Vermouth

Om de drank te bereiden vult u een mengglas met ijs. Doe de gin, vermout en Campari in het glas. Roer ongeveer 20 seconden zachtjes om de ingrediënten te combineren. Zeef het mengsel in een rocks glas gevuld met ijs. Garneer met een sinaasappelschil en geniet!

De Negroni is een veelzijdige cocktail die op elk moment van het jaar kan worden gedronken, maar hij is bijzonder geschikt voor de herfst en de winter. De bittere en zoete smaken maken het een perfect drankje voor het diner, en het wordt vaak gecombineerd met verschillende gerechten.

Er zijn ook veel variaties op het klassieke Negroni-recept. Een populaire variatie is de Boulevardier, waarbij de gin wordt vervangen door bourbon. Een andere variatie is de Old Pal, waarbij de zoete vermout wordt vervangen door droge vermout.

Kortom, de Negroni is een klassieke Italiaanse cocktail die de tand des tijds heeft doorstaan. Het evenwicht tussen bittere en zoete smaken maakt het een perfect drankje voor het diner, en het is gemakkelijk thuis te maken. Probeer het eens en ervaar zelf de smaken van Italië.

Ben je benieuwd naar meer cocktailrecepten? neem dan een kijkje op onze cocktail pagina. Hier vind je de lekkerste cocktailrecepten!

0 reacties

laat een reactie achter