Chardonnay, een wijn met vele gezichten

Rubis chardonnay verkrijgbaar bij Drinkz met glas erbij

Een van de bekendste druivensoorten op de wereld is de chardonnay. Een druif met vele gezichten (en namen). Chardonnay kan variëren van fris en geconcentreerd, tot rijk en krachtig. Meer te weten komen over deze wijn en druivensoort? Je leest het in onze blog!

De Druif

De chardonnay druif is een van de meest bekende druivensoorten in de wereld. De oorsprong van deze druif ligt in de Franse Bourgogne, in het dorpje Chardonnay. Het ras is een kruising tussen de druivenrassen pinot noir en de gouais blanc. De druif is in verschillende klimaten en werelddelen te vinden en is niet temperatuurgevoelig, waardoor je de druif eigenlijk overal makkelijk kan produceren - jawel... zelfs in je eigen tuin!

Wat veel mensen misschien niet weten, is dat champagne ook voor een deel van de chardonnay-druif gemaakt wordt. Sommige champagnes worden zelfs van 100% chardonnay gemaakt. Mocht je graag champagne drinken, dan raden we chardonnay absoluut aan!

rubis chardonnay liggend

De Wijn

Er zijn ontzettend veel verschillende stijlen van de chardonnay, wat het moeilijk maakt om de smaak van deze wijn keurig te omvatten. De chardonnay wijn staat doorgaans bekend om zijn frisse en fruitige smaak. Met name klimaat, bodem en rijping spelen een belangrijke rol bij de smaak van de chardonnay. In koele gebieden (zoals Frankrijk, Bosnië en Herzegovina, en Nieuw-Zeeland) heeft de wijn wat meer zuur, is hij fruitig en bevat hij lichte smaken. In warme gebieden (zoals Californië, Australië en Zuid-Italië) zijn de smaken van de wijn rijker en voller.

Vergeleken met andere witte wijnsoorten heeft de chardonnay een iets meer body, een relatief hoog zuurgehalte en een onderscheidend karakter van groene appel.

rubis liggend met eten19 crimes chardonnay met glas

Eten bij Chardonnay

Witte wijn staat erom bekend dat het heerlijk te drinken is bij visgerechten, schaal- en schelpdieren. Dit gaat ook op voor de chardonnay. Wij combineren een chardonnay het liefst bij gerechten met ingrediënten zoals kip, kreeft, kabeljauw, garnalen of gegrilde groenten. Nieuwsgierig geworden naar onze chardonnays? Bekijk hier ons assortiment en ontdek deze en andere heerlijke wijnen.

Onze Favoriet

De Rubis Chardonnay 2018 uit Bosnië en Herzegovina is een chardonnay waar onze customers razend enthousiast van worden. Deze wijn heeft een gemiddelde zuurgraad, medium alcohol en medium body. De aroma’s van tropisch fruit (zoals ananas en banaan) maken deze chardonnay zeer aangenaam om te drinken.

0 reacties

laat een reactie achter