Sabreren kan je leren

Sabreren kan je leren

Sabreren, de kunst van het openen van een champagnefles met een sabel, is een leuke en indrukwekkende manier om speciale gelegenheden te vieren. Deze traditionele techniek ontstond bij de cavalerie van Napoleon Bonaparte, die hun sabels gebruikten om champagneflessen te openen na zegevierende veldslagen. Tegenwoordig wordt sabrage vaak gebruikt om speciale momenten zoals bruiloften, jubilea en andere festiviteiten te vieren. In deze blog bekijken we de stappen om champagne te sabreren als een pro.

Gebruik voor het sabreren onze sabreerset met een mooie fles champagne en een sabel.

Stap voor stap gids voor champagne sabreren

Kies de juiste fles: Zorg ervoor dat je een fles champagne kiest met een stevige en gelijkmatige kurk. Een fles met een zwakke of misvormde kurk kan gevaarlijk zijn om te sabreren.

Koel de fles: Koel de fles minstens een uur in een ijsemmer om ervoor te zorgen dat de druk in de fles maximaal is.

Verwijder de folie: Gebruik een foliesnijder of een scherp mes om de folie van de bovenkant van de fles te verwijderen.

Zoek de naad: Zoek naar de naad die langs de zijkant van de fles loopt. Dit is het zwakste punt en is waar u de snede gaat maken.

Houd de fles vast: Houd de fles vast met je dominante hand, met je duim op de bodem en je vingers aan de zijkanten.

Houd de sabel vast: Houd de sabel vast met je andere hand, met de platte kant van het blad naar beneden en de rand naar boven.

Maak de snede: Sla met een snelle en zelfverzekerde beweging met de rand van de sabel op de naad van de fles. De druk in de fles zal ervoor zorgen dat de kurk en de bovenkant van de fles loskomen, waardoor je een open fles champagne overhoudt.

Tips voor succesvol sabreren

Het sabreren van een champagnefles kan gevaarlijk zijn, dus het is belangrijk om de juiste veiligheidsmaatregelen te nemen. Zorg er altijd voor dat je in een veilige en goed geventileerde ruimte bent, en voorkom dat je de fles of de sabel op iemand richt.

Gebruik een scherpe sabel: Een botte sabel kan gevaarlijk zijn en kan mogelijk niet door de fles heen snijden. Zorg ervoor dat uw sabel scherp en in goede staat is voordat u probeert te sabreren.

Houd de fles waterpas: Zorg ervoor dat de fles waterpas staat bij het sabreren om morsen of ongelukken te voorkomen.

 Het sabreren van champagne is een leuke en indrukwekkende manier om speciale momenten te vieren. Met een beetje oefening kun je champagne sabreren als een pro en een vleugje opwinding toevoegen aan je feesten. Vergeet niet de stappen zorgvuldig te volgen en de juiste veiligheidsmaatregelen te nemen om een succesvolle sabrage te garanderen. Proost!!

0 reacties

laat een reactie achter