Alles over Zuyd Craft

zuyd

Brouwerij Zuyd Craft is een lokale microbrouwerij in hartje Maastricht. Zuyd Craft staat bekend voor hun uitdagende speciaal bieren met maar een doel: "Laten zien hoe gaaf en lekker ambachtelijke bieren uit Limburg kunnen zijn". Benieuwd naar deze Limburgse biertjes? Lees hier verder!

Over Zuyd Craft

Zuyd Craft is een jonge ambachtelijke brouwerij uit het zuiden van Nederland. Zuyd brouwt en experimenteert sinds 2015 met bieren. Ze doen alles om te laten zien dat Limburg ook mooie ambachtelijke en experimentele bieren heeft.

Geschiedenis van Zuyd Craft

Brouwerij Zuyd is gestart in 2015 door oprichter Bas Jacob. De start van een ambachtelijke brouwerij in Maastricht, een stad die omringd wordt door Belgische bieren en brouwers.

In 2017 ging Bas op zoek naar een locatie om als een van de eerste bierbrouwerijen op Maastrichts grondgebied te brouwen. Dit is uiteindelijk gelukt in de kelders van een legerkazerne, genaamd de Tapijn Kazerne. Brouwerij Zuyd is getransformeerd van een bloeiende, nieuwe en jonge brouwerij, naar een bekende Maastrichtse brouwerij met unieke bieren.

Brouwerij ZuydZuyd Craft Brouwerij

Core Range

De Core Range van Zuyd is de plek waar de brouwerij kan laten zien hoe mooi de basisbieren gebrouwen worden. Als experimentele ambachtelijke bierbrouwerij is het soms moeilijk om tussen de experimentele bieren door een smaakvol speciaal bier te ontwikkelen dat voor iedereen toegankelijk is. Dit is aardig goed gelukt, brouwerij Zuyd heeft namelijk 3 bieren dat in de Core Range vallen namelijk; Zuyd Jura, Zuyd Mosa en Zuyd Nova.

Special Range

De Special Range van Zuyd is opgericht in 2019, een plek waar de brouwers los konden gaan. Deze speciale serie is een serie waar de rand van wat echt bier is te verkennen. Denk aan popcornbier, pizzabier, cocktailbier alles is hier mogelijk.

Het zijn bieren met een extreem karakter en een unieke twist. Omdat er zoveel geëxperimenteerd wordt met deze serie worden er om de 2 maanden speciaal bieren gebrouwen in batches van 250 tot 500 liter. Zeer beperkt en eenmalig zijn deze exclusieve bieren. Het leuke van deze serie is dat er bieren ontstaan waar je nooit aan gedacht zou hebben.

Zuyd Candy NEIPA Zuyd Tutti FruttiZuyd Pornstar Martini

Zuyd Jura

Het bier voor de ontdekkingsreiziger, een hint naar het jura gebergte. De Latijnse vertaling van bos maar ook de verwijzing terug naar Maastricht, het juratijdperk van de dinosaurussen, met uiteindelijk de vondst van de Mosasaurus in Maastricht. Een naam die verwijst naar de buitenlucht en de natuur, een echt ontdekbier. Zuyd Jura is een volmondig blond biertje van brouwerij Zuyd. Dit biertje bevat fruitige tonen van citrus en perzik en heeft een zoet moutige afdronk.

Zuyd Mosa

Mosa van brouwerij Zuyd is een IPA met een fris happig aroma van tropisch fruit. Het eerste bier afkomstig van Zuyd Craft. Een vertolking van de brouwerijen de brouwer. Geïnspireerd op het historische scheepsbier IPA maar dan in een mooi doordringbaar Lager jasje. Vernoemd naar de handelsrivier van Maastricht; De Maas. Afgeleid van de Latijnse naam voor Maastricht, Mosa Trajectum of kortweg Mosa.

Zuyd Nova

Nova van brouwerij Zuyd is een volmoutig blond biertje met fruitige tonen. De nieuwe ster, een nieuw begin. Nova werd geïntroduceerd als eerste nieuwe Core Range bier van Zuyd Craft. Daarnaast is de naam afgeleid van de afkorting stella nova, een ster die in helderheid toeneemt op een plek waar voorheen niks te zien was.

Zuyd x DRINKZ

DRINKZ heeft een hele leuke samenwerking met Zuyd Craft. DRINKZ mag namelijk de exclusieve speciaal bieren van de Zuyd Special Range verkopen. Wil je nou ook deze lekker biertjes van brouwerij Zuyd proberen? Bekijk dan hier de Zuyd Special Box. Houd de Zuyd pagina op DRINKZ in de gaten om de exclusieve biertjes niet te missen!

0 reacties

laat een reactie achter